Korva-akupunktio


Korvan akupunktiopisteiden kautta voi hoitaa koko ihmistä kiinalaisen lääketieteen periaatteiden mukaan.

Aluksi hoidossa paikallistetaan sähköisellä akupunktiolaitteella hoitoa tarvitsevat pisteet ja annetaan sähköinen hoito. Tämän jälkeen toiseen korvaan laitetaan akupunktioneulat ja toiseen korvaan laastarityyppiset siemenet/metalliset kuulat.

Hoito on aluksi kerran viikossa 3-5 kerran sarjana. Hoitoa voidaan jatkaa ylläpitohoitona esimerkiksi kerran kuussa.

  • Haastattelu + tutkimus + neulat + kuulat
  • 45 min
  • 65€ sis alv.

Apua

  • kipuihin
  • unettomuuteen
  • laihdutuksen tueksi
  • masennuksen, ahdistuksen ja riippuvuuksien hoitoon

Kuuluisin ja yleisimmin käytetty akupunktiohoito on NADA hoito. NADA (National Acupuncture Detoxification Association) eli viiden pisteen korva-akupunktio on alkuaan riippuvuuksista vieroittautumisen tukemiseen ja niiden käytöstä kuntoutumiseen kehitetty menetelmä. Tässä kiinalaisessa akupunktion muodossa stimuloidaan viittä korvassa sijaitsevaa pistettä neulojen avulla.

NADA-akupunktio sopii kaikille ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi erilaisten kiputilojen hoidossa. Hoito aktivoi vatsanpuoleisen vagus-hermon haaran toimintaa ja täten purkaa stressitilaa ja tasapainottaa hermoston toimintaa. Yleisimmät vaikutukset ovat vieroitusoireiden loppuminen tai lieventyminen, mielitekojen vähentyminen sekä ahdistus- ja masennusoireiden helpottuminen. Menetelmä auttaa myös uniongelmiin ja parantaa unen laatua, rentouttaa ja rauhoittaa.


Julkaissut Suvi Hippi

Joogaopettaja, joogaterapeutti, kognitiivinen psykoterapeutti ET ja KM, erityisopettaja

%d bloggaajaa tykkää tästä: