Kognitiivisen psykoterapian hypnoterapiahoito

Apua

  • kipuun
  • nikotiiniriippuvuuteen
  • painonhallintaan

Hypnoosi on erittäin rauhallinen ja rento tietoisuuden tila, jossa mieli on avoin uuden oppimiseen tai asioiden uuden ajattelutavan omaksumiseen. Hypnoosi koetaan useimmiten miellyttävänä ja virkistävänä.

Mihin hypnoosihoitoa voi käyttää?

Hypnoosihoitoa on kokeiltu menestyksellä pitkäaikaisen / kroonisen kivun hoitoon. Sitä voidaan tutkitusti käyttää hoitomuotona psykosomaattisissa oireissa, lievempien mielialaoireiden ja ahdistuneisuushäiriön hoidossa sekä painon hallinnassa ja riippuvuuksien, kuten tupakasta vieroittautumisen hoidossa.

Hypnoosihoito sopii hoitoon motivoituneille asiakkaille.

Hypnoosi sopii lähes kaikille. Koska kyseessä on suggestiopohjainen hoito, motivaatio on hoidossa tärkeää. Heittäytyminen hypnotisoitavaksi on olennainen osa onnistumista. Ennen hoitoa hypnoosihoito käydään asiakkaan kanssa läpi: Mitä hoidossa tapahtuu, mitkä ovat potilaan toiveet hoidossa. Suunnittelu on yksi tärkeimmistä osista hoitoa. Hypnoosihoitoon tarvitaan 3 tapaamista. Tutustumiseen, suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin.

Hypnoosi ei kuitenkaan sovellu henkilölle, jolla on tai on ollut psykoottinen sairaus. Se ei myöskään sovi vakavien mielenterveysongelmien ainoaksi hoitokeinoksi tai viimeiseksi ”kokeiltavaksi” keinoksi paranoidisille tai pakko-oireisille potilaille.

Hypnoterapeuttinen 3 kerran hoito 250 eur.

Julkaissut Suvi Hippi

Joogaopettaja, joogaterapeutti, kognitiivinen psykoterapeutti ET ja KM, erityisopettaja

%d bloggaajaa tykkää tästä: